Совршени свински шницли во сос од печурки.
Состојки:
- 700 гр свински шницли
- 1 пакување печурки
- 1 лажичка сенф
- 100 мл вода
- 2 чешниња лук
- малку брашно
Начин на подготовка:
- Месото исчукајте го и извалкајте го во брашно. Испржете шницли на масло и кога малку ќе се испржат додајте сенф и вода. Зачини по желба, но добро би било да ставите и рузмарин. Измешајте, поклопете и динстајте 10 минути. Потоа додајте исечкани печурки и лук. На тивок оган динстајте уште 10-15 минути, ако е потребно доајте уште малку вода.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи