За 10 минути погачици без квасец, послужете ги наместо леб за доручек.
Состојки:
- 200 гр брашно
- 1 лажица прашок за печиво
- 20 мл масло
- 125 мл млеко
- сол
Начин на подготовка:
- Просејте брашно и прашок за печиво, па додајте сол, млеко и масло. Мешајте додека не добиете густо тесто, а потоа развлечете го на дебелина од 1 см. Со помош на чаши или калап исечете облик на круг. Оваа количина на тесто е доволна за 10 погачици. Пржете во тава со нелепливо дно по 5 минути од двете страни.
Добар апетит!
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко