Вкусни и брзи погачици со павлака, остануваат свежи и наредниот ден

Вкусни и брзи погачици со павлака, остануваат свежи и наредниот ден

Вкусни и брзи погачици со павлака, остануваат свежи и наредниот ден.

Состојки:

  • 900 гр оштро брашно
  • 1 јајца
  • 300 гр путер или маргарин
  • 2,5 лажички сол
  • 500 гр кисела павлака
  • 2 кесички прашок за печиво
  • 1 јајце за премачкување
  • сусам, ким, чиа

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајце па додајте растопен и изладен путер, павлака, сол. Добро измешајте па замесете со брашно и прашок за печиво. Оставете да отстои 20 минути во фрижидер или 10 минути во замрзнувач.
  2. Развлечете со сукало, на дебелина од 1 см или по желба, премачкајте со разматено јајце па исечкајте на парчиња.
  3. Печете на 200 степени околу 30-35 мминути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:

Повеќе вести на Готви.мк:

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

Песок торта

singlepost_text