Филот од чили и кечап го прави ова јадење сочно и многу вкусно…
Состојки:
- 4 пилешки филети (од 150 гр)
- 200 мл кечап
- чили во прав
- 8 гранчиња рузмарин
- 8 парчиња сланина
- 1 багет леб
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Измешајте кечап со околу 1/4 лажичка чили во прав. Одвојте половина од тоа па премачкајте ги парчињата пилешко.
- После еден час на пилешкото распоредете по 2 гранчиња рузмарин, свиткајте со по 2 парчиња сланина и печете на скара околу 15 минути.
- Сервирајте со багет и преостанатиот фил.
Добар апетит!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт