Шехерезада торта – неодолив десерт

Шехерезада торта – неодолив десерт

Неодолива торта без печење, готова за миг!

Состојки:

  • 2 пакувања турски бисквити
  • 5 кесички пудинг од карамел
  • 1,7 л млеко + 400 мл за шлагот
  • 250 гр путер или маргарин
  • 200 гр шеќер
  • 300 гр шлаг со вкус на слатка павлака
  • 500 мл слатка павлака

Начин на подготовка:

  1. Запржете шеќер и налијте млеко. Оставете малку млеко да го разматите пудингот (околу 300-400 мл). Гответе додека карамелизираниот шеќер не се растопи. 
  2. Згответе пудинг кој сте го разматиле во млеко. Филот тргнете го од рингла и оставете да се излади. 
  3. Разматете путер или маргарин па измешајте со миксер во пудингот кој претходно сте го разматиле со миксер. 
  4. Разматете и шлаг со 400 мл ладно млеко. Филувајте: бисквити, фил, шлаг, фил, шлаг, бисквити, фил, шлаг, бисквити, фил и разматена слатка павлака.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text