Солена бајадера со бело месо: Ефтино и вкусно предјадење

Солена бајадера со бело месо: Ефтино и вкусно предјадење

Овој рецепт е нешто феноменално.

Состојки:

  • 2 пилешки филеа
  • 200 гр кашкавал
  • 300 гр свински врат Пекабеско
  • 1 павлака
  • 2 јајца
  • 3 чешниња лук
  • 5 лажици сенф

Начин на подготовка:

  1. Исчукајте ги шницлите и посолете малку, наредете во намастен огноотпорен сад. Премачкајте со сенф и изгмечен лук. Преку сенфот изрендајте кашкавал. Наредете свински врат, повторно премачкајте со сенф, па наредете го кашкавал во листови. 
  2. Изматете ги јајцата и павлаката и прелијте преку кашкавалот. Печете 30 минути на 200 степени. Оставете да се излади и исечкајте како бајадера.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text