Мафини гибаница за само 20 минути.
Состојки:
- 12 кори за пита
- 250 гр сирење
- 3 јајца
- масло по потреба
- 1 мала шолја кисела вода
- 200 гр спанаќ
- прашок за печиво
- сол по вкус
Начин на подготовка:
- Разматете две јајца, па измешајте ги со иситнето сирење и ситно исечкан спанаќ. Во друг сад измешајте вода, прашок за печиво и сол. Загрејте ја рерната на 180 степени. Намастете калапи за мафини со масло.
- Половина од секоја кора пропрскајте со вода во која има прашок за печиво, згужвајте, потопете во мешавина од јајца, сирење и спанаќ, па замотајте ја во сувата половина од кората, како топка.
- Секоја топка спуштајте ја во намастени калапи за мафини, од горе премачкајте со јајце и по желба посипете со сусам и посолете. Печете околу 20-25 минути или додека не добие златна боја.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт