Вкусен ручек кој често ќе го правите.
Состојки:
- 400 гр печурки
- 250 гр ориз
- 1 кромид
- 1 морков
- сол
- бибер
- куркума
- кашкавал
Начин на подготовка:
- На малку маст пропржете ситно сечкан кромид и изрендан морков. Додадете ги крупно исечканите печурки, сол и бибер, куркума, а потоа измиен ориз. Кога оризот ќе почне да се лепи за тавата, додадете вода. Оставете 15 минути да крчка. По потреба додадете уште малку вода. На крај изрендајте го кашкавалот и послужете.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи