Никогаш посочни кременадли од рерна.
Состојки:
- 4 кременадли
- 300 мл неутрална павлака
- 200 мл бујон
- 1 лажица сенф
- 1 лажица маст
- сол, бибер
- магдонос
Начин на подготовка:
- Зачинете ги кременадлите по вкус и премачкајте ги со сенф. Наредете ги во подлабок плех, кој претходно сте го премачкале со маст.
- Во бујонот додадете ситно сечкан магдонос, измешајте со павлаката и со оваа смеса прелијте го месото. Покријте го плехот со фолија и печете на 200 степени околу 45 минути. После тоа, извадете ја фолијата и печете уште 15 минути за месото да фати кора.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука