Сочни кременадли од рерна: Вкусен ручек кој сам се подготвува

Сочни кременадли од рерна: Вкусен ручек кој сам се подготвува

Никогаш посочни кременадли од рерна.

Состојки:

  • 4 кременадли
  • 300 мл неутрална павлака
  • 200 мл бујон
  • 1 лажица сенф
  • 1 лажица маст
  • сол, бибер
  • магдонос

Начин на подготовка:

  1. Зачинете ги кременадлите по вкус и премачкајте ги со сенф. Наредете ги во подлабок плех, кој претходно сте го премачкале со маст.

     

  2. Во бујонот додадете ситно сечкан магдонос, измешајте со павлаката и со оваа смеса прелијте го месото. Покријте го плехот со фолија и печете на 200 степени околу 45 минути. После тоа, извадете ја фолијата и печете уште 15 минути за месото да фати кора.

Добар апетит!

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука

 

singlepost_text