Меки и вкусни, еве како да ги направите!
Состојки:
- 250 гр кајмак
- 4 јајца
- 1 лажица маст
- 1 коцка квасец
- 2,5 дл млеко
- брашно
- сол
Начин на подготовка:
- Измешајте 3 јајца, кајмак, маст, квасец и млеко и ставете сол по вкус, па додајте брашно така што тестото ќе биде средно тврдо.
- Со сукало развлечете кора и со калап вадете погачици.
- Ставете ги во намастен плех, премачкајте со жолчка и оставете да отстојат половина час. Печете на умерена температура.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи