Трикот е толку едноставен и добар што ќе се запрашате зошто не сте подготвувале така постојано. Се што треба да направите е да ги извалкате компирите во презла и така да ги испечете.
Состојки:
- 800 гр компири
- 1 лажичка димена пиперка
- 1 лажичка лук во прав
- 1 лажичка италијански зачин
- 1,5 лажичка сол
- 1/2 лажичка бибер
- 2 лажици маслиново масло
- презла
Начин на подготовка:
- Исечете ги компирите по желба, па ставете ги во сад. Додадете масло и зачини и убаво измешајте со раце да се соедини и убаво да впие.
- Потоа секој компир убаво извалкајте го во презла и наредете на плех обложен со хартија за печење. Печете на 180 степени околу 40 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот