Одличен трик за печен компир: Тајната е во една состојка, а пред тоа треба добро да го зачините

Одличен трик за печен компир: Тајната е во една состојка, а пред тоа треба добро да го зачините

Трикот е толку едноставен и добар што ќе се запрашате зошто не сте подготвувале така постојано. Се што треба да направите е да ги извалкате компирите во презла и така да ги испечете.

Состојки:

  • 800 гр компири
  • 1 лажичка димена пиперка
  • 1 лажичка лук во прав
  • 1 лажичка италијански зачин
  • 1,5 лажичка сол
  • 1/2 лажичка бибер
  • 2 лажици маслиново масло
  • презла

Начин на подготовка:

  1. Исечете ги компирите по желба, па ставете ги во сад. Додадете масло и зачини и убаво измешајте со раце да се соедини и убаво да впие.

     

  2. Потоа секој компир убаво извалкајте го во презла и наредете на плех обложен со хартија за печење. Печете на 180 степени околу 40 минути.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text