Рецепт за најдобриот прелив за колачи…
Состојки:
- 2 шолји исечкано чоколадо
- 1 шолја кокосово масло
Начин на подготовка:
- Измешајте чоколадо и масло па сè растопете во микробранова печка.
- Преливот веднаш се стврднува кога ќе го прелиете преку нешто студено, а нема да стегне во сад толку брзо како обичното чоколадо.
- Исто така може повторно да се топи и подгрева.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта