Совршена кремаста торта со чоколадо

Совршена кремаста торта со чоколадо

Време е за нови вкусови…

Состојки за кора:

  • 6 белки
  • 100 гр кристал шеќер
  • 1 лажица брашно
  • 1 лажица оцет
  • 100 гр кокосово брашно

Состојки за фил:

  • 6 жолчки
  • 5 лажици кристал шеќер
  • 1 ванилин шеќер
  • 250 гр маргарин
  • 300 гр чоколадо со ориз

Начин на подготовка:

  1. Белките и шеќерот измиксајте ги. Потоа додајте брашно, оцет и кокосово брашно. Соединете и печете на 200 степени 15-20 минути.
  2. Жолчките за фил разматете ги на пареа, додајте ванилин шеќер и шеќер. Ставете маргарин и чоколадо со ориз и сѐ соединете. Ставете преку кората и оставете да се излади неколку часа. По желба декорирајте со шлаг.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text