Време е за нови вкусови…
Состојки за кора:
- 6 белки
- 100 гр кристал шеќер
- 1 лажица брашно
- 1 лажица оцет
- 100 гр кокосово брашно
Состојки за фил:
- 6 жолчки
- 5 лажици кристал шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 250 гр маргарин
- 300 гр чоколадо со ориз
Начин на подготовка:
- Белките и шеќерот измиксајте ги. Потоа додајте брашно, оцет и кокосово брашно. Соединете и печете на 200 степени 15-20 минути.
- Жолчките за фил разматете ги на пареа, додајте ванилин шеќер и шеќер. Ставете маргарин и чоколадо со ориз и сѐ соединете. Ставете преку кората и оставете да се излади неколку часа. По желба декорирајте со шлаг.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи