Печиво кое ќе го обожавате!
Состојки:
- 2 помали компири
- 25 гр квасец
- 2 жолчки
- 300 мл млеко
- 300 гр брашно
- 30 мл мајонез
- 20 мл кечап
- 1 лажичка оригано
- 40 гр шунка
- маст
Начин на подготовка:
- Згответе компири во лушпа. Активирајте квасец во малку топло млеко, лажичка шеќер и лажичка брашно. Оставете на топло квасецот да надојде, а потоа измешајте квасец и варени компири. Додајте жолчки, додајте млеко, ставете брашно, месете прво со лажица, па со раце.
- Оставете го тестото 30 минути, потоа премесете. Исечкајте го тестото на правоаголници, направете фил од мајонез, кечап и оригано. Додајте шунка и кашкавал, па свиткајте и исечкајте на половина. Пржете на слаб оган додека не поруменат.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи