Посен ручек кој можете да го правите со кисела или слатка зелка.
Состојки:
- 700 гр компири
- маслиново масло
- 2 мали главици кормид
- 500 гр подварок
- рузмарин
Начин на подготовка:
- Исечкајте ги компирите на парчиња. На маслиново масло пропржете додека не добијат златна боја. Потоа додајте крупно сечкан кромид. Додајте подварок и пржете заедно 15-20 минути. Зачинете со рузмарин, посолете и побиберете.
Добар апетит!
Повеќе поврзани вести на Готви.мк
Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат