Едноставен рецепт, фантастичен вкус…
Состојки:
- 600 гр пилешко бело месо
- 100 гр свински врат Пекабеско
- 1 коцка кашкавал
- 200 гр сланина Пекабеско
- стапчиња за ражничи
- сув зачин
- бибер
Начин на подготовка:
- Парчињата месо исчукајте ги, побиберете и посипете ги со сув зачин, кашкавалот свиткајте го во парчиња свински врат, а потоа ставете во парчињата месо и свиткајте.
- Околу пилешкото ставете тенки листови сланина. Така свиткани прободете ги со стапчиња за скара. Печете на електрична скара или тефлонска тава без масло.
- Послужете со печен компир и салата.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи