Полнето пилешко месо – брзо, вкусно, евтино

Полнето пилешко месо – брзо, вкусно, евтино

Подгответе вкусно пилешко месо…

Состојки:

  • 600 гр пилешко филе
  • 70 гр кашкавал
  • 70 гр шунка
  • 70 гр сланина
  • неколку феферони
  • маслиново масло
  • сол
  • бибер
  • 1 лажичка оригано
  • 30 гр маслинки
  • 1 лажичка лук во прав

Начин на подготовка:

  1. Расечете пилешко филе, на 5-6 места, но не до крај! Во еден џеб ставете кашкавал, во друг шунка, во трет сланина, во последниот сечкани феферони. 
  2. Прелијте го месото со масло, посолете, побиберете, додајте сушен лук, оригано, сечкани маслинки. Печете 35-40 минути на 200 степени.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text