Сочен ручек: Запечен карфиол со павлака и кашкавал

Сочен ручек: Запечен карфиол со павлака и кашкавал

Сочно и вкусно јадење…

Состојки:

  • 1 главица карфиол
  • 100 мл млеко
  • 1 коцка за супа, пилешка
  • 250 мл павлака за готвење
  • 200 гр кашкавал
  • 2 лажици презла
  • прстофат сол
  • прстофат бибер
  • зачинска пипер
  • 50 гр путер

Начин на подготовка:

  1. Ставете млеко да зоврие со половина литро вода и коцка за супа. Од главица карфиол одвојте ги крупните цветови, па спуштете во врела течност и гответе пет минути.
  2. Намачкајте со путер сад за печење, наредете цветови карфиол, па посипете со рендан кашкавал и презла.
  3. Прелијте со павлака, посолете, побиберете и посипете со зачинска пипер. Печете 15 минути во рерна загреана на 180 степени.

Добар апетит!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text