Кремаст ручек кој ќе го обожавате!
Состојки:
- 500 гр пилешки гради
- 300 гр шампињони
- 5-7 шери домати
- 1 праз
- 1 лута пиперка
- 200 мл павлака за готвење
- 200 мл бело вино
- 100 гр сланина
- 3 чешниња лук
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Испржете месо и оставете го на страна. Додајте малку сланина, потоа праз, па шампињони, динстајте 10 минути.
- Ставете лута пиперка, лук, домат и прелијте со вино. Посолете и побиберете. Крчкајте околу 20 минути. Додајте павлака за готвење и гответе уште 10 минути. Сервирајте со варен компир и бело вино.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука