Гулаш со пилешки џигер

Гулаш со пилешки џигер

Гулаш со џигер, одличен рецепт.

Состојки:

  • 350-400 гр пилешки џигер
  • 2 големи главици кромид
  • 200 мл кисела павлака Пекабела
  • 2 моркови
  • масло
  • сол
  • бибер
  • листови магдонос

Начин на подготовка:

  1. На масло пропржете ситно сечкан кромид па кога ќе омекне додајте на кругови сечкан морков и динстајте. Џигерот исечкајте го па ставете го во тава. Додајте 200 мл вода и гответе да омекне. 
  2. После 20 минути, ставете павлака, малку гответе. Додајте сол, бибер и ако е ретко малку брашно. 
  3. На крај ставете сечкан магдонос. Како прилог послужете компир, тестенини или ориз.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта