Еве како да подготвите здрав и вкусен ручек.
Состојки:
- 500 гр карфиол
- брашно
- презла
- сол
- масло
- 4 јајца
- 200 гр кисела павлака
- 100 мл јогурт
- 4-5 чешниња лук
Начин на подготовка:
- Карфиолот искинете го на цветови, па малку обварете го, исцедете и излупете. Во отворите од цветовите ставете лук и посолете.
- Намастете па извалкајте во брашно, разматени јајца и презла. Намастете тепсија со масло па редете карфиол. Во останатиот фил додајте уште едно јајце, малку павлака и јогурт. Измешајте па прелијте го карфиолот. Печете на 200 степени 40-50 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко