Брза подготовка, фантастичен вкус.
Состојки:
- 500 гр мелено месо
- 1 главица кромид
- 2 чешниња лук
- 1 веза лист магдонос
- 150 гр брашно
- 1/2 кесичка прашок за печиво
- 1 чаша павлака Пекабела
- 100 мл јогурт
- 2 јајца
- вегета
- сол
- мелен бибер
- масло
Начин на подготовка:
- Кромидот и лукот, како и магдоност ситно исечкајте ги и измешајте ги со месо, брашно (во кое претходно сте ставиле прашок за печиво), павлака, јогурт, јајца, и зачини по вкус. Сè измешајте за масата да стане глатка.
- Вадете од месото со лажица и пржете во добро загреано масло додека не порумени.
- Послужете со салата или прилог по желба.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна