Печиво со месо од домашни кори – им успева на сите

Печиво со месо од домашни кори – им успева на сите

Вкусно печиво со месо од домашни кори…

Состојки за фил:

  • 2 главици ромид
  • 50 мл масло
  • сол
  • сув зачин
  • 350 гр мелено месо

Состојки за кори:

  • 125 гр путер
  • 70 мл масло
  • 800 гр брашно
  • сол
  • 350 мл млака вода

Начин на подготовка:

  1. Состојките за фил испржете ги и зачинете по вкус. Тестото замесете го од наведените состојки, па тенко развлечете и полнете со фил. Печете на 200 степени 20-25 минути.

 

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт