Едноставна подготовка за сочни телешки шницли…
Состојки:
- 500 гр телешко месо
- 10 гр путер
- 1 лажица маслиново масли
- 100 гр морков
- 100 гр целер
- 100 гр кромид
- 150 мл бело вино
- 150 мл павлака за готвење
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- На растопен и загреан путер и масло пропржете ги телешките шницли, кои претходно сте ги зачиниле.
- Извадете ги шницлите на страна и во истото масло пропржете сечкан кромид, морков и целер. Прелијте со бело вино и гответе неколку минути.
- Вратете ги шницлите, додајте павлака за готвење и гответе уште десетина минути додека сосот не згусне.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи