Вкусно телешко месо со печурки.
Состојки:
- 600 гр телешко од бут
- 300 гр шампињони
- 1 главица кромид
- 200 мл павлака за готвење
- 2 лажици скробно брашно
- 1 лажица сечкан магдонос
- 50 гр путер
- 1 лажица сув зачин
Начин на подготовка:
- Телешкото исечкајте го на коцки, а кромидот ситно исечкајте го. На путер пропржете исечкано месо, додајте кромид и заедно динстајте 5 минути.
- Додајте исечкани шампињони и сув зачин па продолжете со динстање со повремено наливање вода околу 30 минути. Кога месото ќе омекне, додајте скробно брашно разматено во малку вода и павлака за готвење.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот