Пијани пилешки ражничи: Ручек кој често ќе го правите

Пијани пилешки ражничи: Ручек кој често ќе го правите

Доколку немате идеја за ручек, еве што да подготвите!

Состојки:

  • 400 гр пилешки гради
  • тиквица
  • црвена пиперка
  • мал патлиџан
  • зачини за грил
  • 2 дл пиво
  • 1 лажица маслиново масло
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Пилешкото исечкајте го на коцки. Посипете со зачин за скара и прелијте со децилитар пиво и оставете околу еден час. Зеленчукот исечкајте го на коцки.

     

  2. Извадете го месото и наизменично нижете на стапчиња. Печете на намастен грил околу 15 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо