Егзотичен ручек: Пилешко со грозје

Егзотичен ручек: Пилешко со грозје

Пробајте сосема егзотично и ново јадење…

Состојки:

  • 2 пилешки батаци
  • сол
  • бибер
  • темјан
  • димена пиперка
  • италијанска мешавина од зачини
  • 150 мл пиво
  • 2 црвени јаболка
  • грозје
  • 10 маслинки
  • 3 чешниња лук

Начин на подготовка:

  1. Исечкајте месо, извалкајте го во зачини, оставете да отстои и испечете на маст. Оставете го месото во маст, додајте кромид сечкан на парчиња, лук. Налијте пиво, додајте маслинки и грозје. Кратко продинстајте.

     

  2. Ставете сѐ во плех, заедно со месото и печете во рерна на 200 степени околу 35 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство