Нов начин на поховање пилешко: Вкус кој ќе ве воодушеви

Нов начин на поховање пилешко: Вкус кој ќе ве воодушеви

Пробајте целосно нов начин ан поховање пилешко месо…

Состојки:

  • 400 гр пилешко филе
  • 200 гр кисела павлака
  • 3 чешниња лук
  • 20 мл маслиново масло
  • 20 мл соја сос
  • сол
  • бибер
  • зачинска пипер
  • 3 парчиња тост леб
  • малку свеж магдонос
  • 1 лажичка кора од лимон

Начин на подготовка:

  1. Изблендирајте леб, магдонос, кора од лимон, исечкан лук. Пилешкото исчукајте го, а потоа измешајте павлака, соја сос, маслиново масло и зачини. Прелијте го сосот преку месото, па маринирајте околу еден час. Потоа месото извалкајте го во смесата со леб и редете на плех обложен со хартија за печење. Печете на 180 степени 25 степени.

Добар апетит!

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

singlepost_text