Вкусна кајгана со тиква за почеток на денот…
Состојки:
- 2 парчиња тиква
- 4 јајца
- 100 гр пармезан
- сол
- бибер
- маслиново масло
- сечкан магдонос
Начин на подготовка:
- Излупените и исчистени парчиња тиква исечкајте ги на ситни коцки. Во тава ставете лажица маслиново масло, па загрејте на средно силен оган. Ставете ја тиквата и пржете додека не омекне.
- Разматете јајца, па ставете во тава и додајте пармезан. Пржете со мешање, па додајте сол, бибер и магдонос. Послужете со павлака и двопек.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути