Вкусно и сочно пилешко за ручек.
Состојки:
- 600 гр пилешки гради
- 250 мл пиво
- 1 главица кромид
- 3 чешниња лук
- 2 лажици мед
- 4 лажици соја сос
- 1 лажица сенф
Начин на подготовка:
- Испржете го месото. Ставете го на топло место додека правите сос.
- Исечкајте кромид. Пропржете додека не омекне. Потоа исечкајте ситно лук и пропржете да почне да мириса. Додајте соја сос, сенф, мед и соединете ги состојките. Додајте на крај пиво.
- Пржете додека водата од пивото не испари, а сосот не почне да згуснува. Вратете го месото во тавата. Гответе малку заедно со сосот.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт