Брз и вкусен ручек!
Состојки:
- 1/2 кг пилешко месо
- 1 дл масло
- 1 главица кромид
- 1 морков
- 1 лажица зачин
- 1 шолја ориз
- магдонос, сол, пипер
- околу 7 дл вода
Начин на подготовка:
- Пилешкото исечкајте го на парчиња, посипете го со зачин. Ставете го во рерна во длабока тепсија на полиовина час да се запече.
- Кромидот ситно исечкајте го, па измешајте со изрендан морков, магдонос и вегета. Додајте измиен ориз и сè измешајте. Залијте со вода и вратете во рерна.
- Печете додека течноста не испари, а оризот не се зготви.
- Послужете со салата.
На здравје!
Телешка супа со куркума и брокула
Јагнешка чорба по традиционален рецепт