Домашна проја без пченкарно брашно: Вкусна и ароматична

Домашна проја без пченкарно брашно: Вкусна и ароматична

Вкусна и ароматична домашна проја, морате да ја пробате!

Состојки:

  • 3 јајца
  • 200 гр брашно
  • 100 гр гриз
  • 1 прашок за печиво
  • 200 гр кисело млеко
  • 100 мл млеко
  • малку сол
  • 70 мл масло

Начин на подготовка:

  1. Разматете белки, додајте просеано брашно, гриз и прашок за печиво, малку сол, масло, кисело млеко, млеко и добро и полека изедначете.

     

  2. Во плех обложен со хартија за печење ставете го тестото и печете на 200 степени околу 40 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко