Подгответе пиле на нов начин – месо кое се топи во уста

Подгответе пиле на нов начин – месо кое се топи во уста

Ручек во кој ќе уживате!

Состојки:

  • 1 пиле
  • 1 главица кромид
  • 1 целер
  • 300 гр печурки
  • 200 гр домати
  • 2 дл бело вино
  • 2 лажици брашно
  • малку путер

Начин на подготовка:

  1. Кромидот, морковот и целерот исечкајте ги и пропржете ги во голема тава. Додајте пилешко кое сте го исекле на парчиња. Потоа додајте исечкани печурки. 
  2. Парчињата путер измешајте ги со брашно и добро соединете, па додајте во пилешкото. Прелијте со вино, а кога тоа ќе испари, додајте домати исечкани на парчиња. 
  3. Поклопете и на слаб оган динстајте околу еден час, повремено мешајќи.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко