Овој рецепт едноставно морате да го пробате!
Состојки:
- 4 батаци со карабатаци
- 1 главица кромид
- 3 чешниња лук
- 2 лажици маслиново масло
- луто пиперче
- 2 лажички мајчина душица
- 750 мл пасиран домат
- 1 лажица мед
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Исечканиот кромид и лук пропржете ги на маслиново масло. Исчистете ја пиперката од семки, исечкајте ја, ставете во тавата со мајчина душица и динстајте заедно.
- Додајте пасиран домат, мед, посолете, побиберете и гответе десетина минути. Во сосот ставете пилешко и крчкајте пет минути. Наредете го месото во намастен плех, прелијте со остатокот од сосот и запечете во рерна. Послужете го јадењето со прилог по желба.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи