Сочно и вкусно поховано пилешко од рерна

Сочно и вкусно поховано пилешко од рерна

Идеален рецепт за вкусен ручек!

Состојки:

  • 1 пар пилешко бело месо
  • 3 јајца
  • 200 гр брашно
  • 200 гр презла
  • масло
  • сол
  • бибер
  • 3 лажици кисела павлака

Начин на подготовка:

  1. Месото исчукајте го, посолете го и побиберете, провлечете го низ брашно, јајца, презла, па повторно во јајца. Плехот обложете го со хартија за печење, малку намастете па редете шницли.
  2. Секоја шницла пропрскајте ја со масло и посипете со сусам. Печете на 220 степени убаво да поруменат околу 30-40 минути. Како прилог ви предлагаме компир пире.

Добар апетит!

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука

 

singlepost_text