Изберете прелив или намаз по желба и уживајте во неодоливиот вкус.
Состојки:
- 3 јајца
- 8 лажици шеќер
- 1,5 дл масло
- 1,5 дл млеко
- 15 лажици брашно
- 1 кесичка прашок за печиво
Начин на подготовка:
- Јајцата разматете ги со шеќер, па додајте масло, прашок за печиво. Потоа додајте брашно постепено. Кога апаратот за галети ќе се загрее доволно, малку намастете го, ставете тесто и печете.
- Филувајте по сопствен вкус. Прелијте ги со чоколадо, намачкајте со крем или џем, украсете со шлаг или сладолед…
Уживајте!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт