Брза и лесна подготовка. Вкусен ручек од карфиол.
Состојки:
- 450 гр исчистен карфиол
- 5 јајца
- сол
- 4 лажици масло
- малку путер
Начин на подготовка:
- Карфиолот измијте го и иситнете го. Загрејте масло, додајте карфиол и малку сол. Динстајте поклопено околу 15 минути со често мешање и на умерена температура.
- Додајте јајца и измешајте. Уште малку посолете и пржете уште минута. Додајте малку путер да биде посочно.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт