Без глутен спремна за 20 минути: Проја со два вида брашно

Без глутен спремна за 20 минути: Проја со два вида брашно

Многу вкусна, здрава и едноставна за подготовка пројара со хељдино брашно, без глутен.

Состојки:

  • 3 јајца
  • сол
  • 1/2 лажичка сода или прашок за печиво
  • 200 мл јогурт
  • 120 гр кисела павлака
  • 80 мл масло
  • сусам

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца, сол, јогурт, кисела павлака, масло со пченкарно и хељдино брашно, сода. Тепсија или калапи за мафини премачкајте со масло или ставете хартија за печење. Излејте ја смесата за проја и печете во загреана рерна на 200-210 степени околу 20-25 минути. Со чепкалка проверете дали пројата е печена.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Cooking“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко