Чоколадна овесна каша

Чоколадна овесна каша

Предлог за вкусен доручек.

Состојки:

  • 2 лажици овесни снегулки
  • 100 мл млеко
  • 1 лажица ленено брашно
  • 1 лажица какао
  • 1 лажица кафеав шеќер
  • 1/4 лажичка цимет
  • прстофат сол
  • павлака за шлаг

Начин на подготовка:

  1. Во сад со капак ставете овесни снегулки, млеко, ленено брашно, какао, шеќер, цимет и прстофат сол и силно протресете за сите состојки да се соединат.

     

  2. Овесната каша оставете ја во фрижиер преку ноќ, или барем неколку часа, за да стане густа и кремаста. Пред сервирање разматете шлаг.

Уживајте!

Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk:

Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди

Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Посно: Палачинки без зејтин

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

Овошен колач со јагоди