Тајна за кифли кои остануваат меки и после 3 дена: Воздушесто тесто полно со фил

Тајна за кифли кои остануваат меки и после 3 дена: Воздушесто тесто полно со фил

Едноставно нема да им оделеете.

Состојки:

  • 1 кг брашно
  • 40 гр свеж квасец
  • 20 мл млако млеко
  • 2 лажички шеќер
  • 100 мл млака вода
  • 100 мл масло
  • 250 мл млеко
  • 2 белки
  • 1 рамна лажица сол
  • 250 гр растопен путер за фил
  • 2 жолчки за фил
  • сирење за фил

Начин на подготовка:

  1. Активирајте го квасецот, потоа замесете тесто. Оставете да одмори и правете облици, додавајте премаз и сирење. Премачкајте со жолчка и посипете со сусам. Печете на 180 степени 25 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text