Телешки шницли – месо кое се топи во уста

Телешки шницли – месо кое се топи во уста

Сочни телешки шницли, одличен рецепт!

Состојки:

  • 500 гр телешко месо
  • 10 гр путер
  • 1 лажица маслиново масли
  • 100 гр морков
  • 100 гр целер
  • 100 гр кромид
  • 150 мл бело вино
  • 150 мл павлака за готвење
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. На растопен и загреан путер и масло пропржете ги телешките шницли, кои претходно сте ги зачиниле.
  2. Извадете ги шницлите на страна и во истото масло пропржете сечкан кромид, морков и целер. Прелијте со бело вино и гответе неколку минути.
  3. Вратете ги шницлите, додајте павлака за готвење и гответе уште десетина минути додека сосот не згусне.
  4. Сервирајте со тестенини.

 

Добар апетит!

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука

 

singlepost_text