Рецепт за десетка!
Состојки за фил:
- 20 мл масло
- 1 главица кромид
- зелени перки од млад кромид
- 400 гр мешано мелено месо
- малку сув зачин
- малку бибер
Состојки за база:
- 4 јајца
- 180 мл јогурт
- 50 мл масло
- 1 прашок за печиво
- 8 лажици брашно
- 1 рамна лажичка сол
Состојки за прелив:
- 2 јајца
- 180 мл јогурт
Начин на подготовка:
- Состојките за фил испржете ги и оставете да се изладат. Измешајте состојки за база па префрлете во плех, додајте фил, печете 20 минути на 180 степени.
- Пред крајот на печењето извадете го плехот и прелијте со прелив. Вратете во рерна да се запече.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“: