Пита со месо без кори: Брза, сочна и хранлива

Пита со месо без кори: Брза, сочна и хранлива

Рецепт за десетка!

Состојки за фил:

  • 20 мл масло
  • 1 главица кромид
  • зелени перки од млад кромид
  • 400 гр мешано мелено месо
  • малку сув зачин
  • малку бибер

Состојки за база:

  • 4 јајца
  • 180 мл јогурт
  • 50 мл масло
  • 1 прашок за печиво
  • 8 лажици брашно
  • 1 рамна лажичка сол

Состојки за прелив:

  • 2 јајца
  • 180 мл јогурт

Начин на подготовка:

  1. Состојките за фил испржете ги и оставете да се изладат. Измешајте состојки за база па префрлете во плех, додајте фил, печете 20 минути на 180 степени.

     

  2. Пред крајот на печењето извадете го плехот и прелијте со прелив. Вратете во рерна да се запече.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text