Пилешки џигер со рижото

Пилешки џигер со рижото

Вкусно јадење, брза подготовка…

Состојки:

  • 200 гр пилешки џиегер
  • 200 гр интегрален ориз
  • 50-100 гр горгонзола
  • 2 праза
  • сол
  • зачин
  • магдонос

Начин на подготовка:

  1. Во тефлонска тава ставете пилешки џигер, ситно сечкан праз, малку сол и зачин.

     

  2. Пржете заедно и мешајте неколку минути додека џигерот не добие темно кафеава боја.

     

  3. Згответе интегрален ориз, процедете и додајте горгонзола. Испржете неколку минути за сирењето да се соедини и растопи. На крајот на пржењето додајте ситно сечкан магдонос.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко