Идеја за вкусен ручек.
Состојки:
- 500 гр компири
- 1 главица кромид
- 3 чешниња лук
- сол
- бибер
- мелена црвена пиперка
- масло
- 100 гр сирење
- 2 јајца
- 100 мл млеко
- 1 лажица кисела павлака
- 50 гр рендан кашкавал
- малку сланина
Начин на подг отовка:
- Компирите исчистете ги па исечкајте ги на кругови. Посолете, побиберете, додајте црвена пиперка и малку масло. Исечкајте на кругови кромид и лук. Добро измешајте.
- Намастете мала тепсија. Во сад скршете јајца па разматете со жица, додајте рендано сирење, млеко, павлака и измешајте.
- Во тепсија наредете компири, од горе издробете сирење, прелијте со подготвениот прелив. Преку наредете сланина. Печете на 220 степени околу 50-60 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“: