Едноставен, брз и вкусен ручек.
Состојки:
- 1 кг компири
- 2 батаци со карабатаци
- 250 мл неутрална павлака
- 100 мл млеко
- 200-250 гр кашкавал
- масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Батаците обварете ги, а компирите изрендајте ги. Во голема тепсија на дното наредете компири, намастете, посолете и побиберете. Ставете уште некои зачини ако сакате. Потоа од месото отстранете ја кожата и со раце исцепкајте го месото, одвојте го од коски и ставете преку компирите. Прелијте со неутрална павлака и измешајте.
- Ако процените дека нема доволно течност додајте малку млеко. Печете на 200 степени 20-25 минути, а пред крај додајте рендан кашкавал.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Валентина“:
https://youtu.be/wBxLijg-_Tk