Еве одличен начин како да ги искористите јајцата од Велигден.
Состојки:
- 3-4 јајца
- бело пилешко месо
- 2 компири
- 2 моркови
- 4 кисели краставички
- сок од лимон или јаболков оцет
- 200 гр мајонез
- малку грашок по желба
Начин на подготовка:
- Компирите, морковите згответе ги и исечкајте ги на коцки. Јајцата и пилешкото ситно исечкајте ги.
- Во чинија ставете компири, моркови, сечкани краствички, мајонез, сок од лимон и сечкано пилешко. Посолете и измешајте.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт