За сите јадења со месо – Ова е рокот на траење, потоа се опасни за нас

За сите јадења со месо – Ова е рокот на траење, потоа се опасни за нас

Јадењата кои содржат месо во себе, си имаат ограничен рок на траење по кој стануваат опасни.
Се јадат најмногу до пет дена, ако се чуваат во ладилник на помалку од осум степени.
Се ладат веднаш појадењето.
Не ги оставајте на трпезата долго, без да ги ставите во ладилник, зошто лесно се расипуваат.
По 4-5 дена веќе не се безбедни за јадење.

 

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории