Правилен начин да одмрзнете риба и месо – Не правете грешка која размножува бактерии

Правилен начин да одмрзнете риба и месо – Не правете грешка која размножува бактерии

Секогаш кога одмрзнувате месо, не правете голема грешка.
Не го одмрзнувајте во топла вода, така се шират бактерии. Секогаш топете го во ладна вода.
Кога одмрзнувате риба, правете го тоа во ладна вода со многу сол.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Солени палачинки

Палачинките на Леа

Посно: Палачинки без зејтин

Палачинки за 3 минути

Палачинки со мед и ореви

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Палачинки на кои не можете да им одолеете