Лесно се прави, за секоја пригода: Милка торта со два вида чоколадо

Лесно се прави, за секоја пригода: Милка торта со два вида чоколадо

Направете вкусна милка торта – Вкус кој не се заборава.

Состојки:

  • 300 гр. мелена плазма
  • 1 милка чоколадо
  • 6 јајца
  • 200 гр. шлаг
  • 1 бела милча чоколада
  • 250 гр. маргарин
  • 600 гр. бисквити
  • 200 гр. шеќер во прав

Подготовка:

  1. Се матат белките во снег со шеќерот, се додаваат потоа и жолчките и 300 грама мелена плазма.
  2. Се дели смесата на два дела, во едниот се става пола маргарин со темното чоколадо, во другиот дел другата половина растопен маргарин со бело чоколадо.
  3. Се става фолија во калап, се става ред бисквити, па првиот фил, бисквити па вториот фил, па така додека има смеса и бисквити.
  4. Бисквитите натопете ги малку со млеко пред редење.
  5. Се става горе шлаг и се лади, па служи тортата.

Готви со љубов 🙂

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Солени палачинки

Палачинките на Леа

Посно: Палачинки без зејтин

Палачинки за 3 минути

Палачинки со мед и ореви

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Палачинки на кои не можете да им одолеете

Џиновска блага палачинка