Гибаницата ќе биде мека и утредента – Има мал трик при подготовката

Гибаницата ќе биде мека и утредента – Има мал трик при подготовката

Секогаш кога правите гибаница, потрудете се рецептот да го направите со масло, а не со маст.
Причината е едноставна – маста се стега и птоа гибаницата ако не се изеде веднаш е тврда, додека тоа не е случај со маслото.
Со масло, гибаницата е мека и вкусна и утредента. 

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Солени палачинки

Палачинките на Леа

Посно: Палачинки без зејтин

Палачинки за 3 минути

Палачинки со мед и ореви

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Палачинки на кои не можете да им одолеете

Џиновска блага палачинка